Automatisering die u begrijpt

Wat is de beste virusscanner?

Als u een virusscanner gaat kopen wilt u natuurlijk de beste hebben. Een virusscanner die zo veel mogelijk virussen stopt. Zowel virussen die in e-mailberichten zitten alsook die op websites staan, op een USB-Stick, CD, DVD of harde schijf.

De virusscanner moet snel zijn. Het mag niet zo zijn dat uw computer langzaam gaat lopen door de virusscanner.

De virusscanner moet automatisch updaten opdat het de allerlaatste virussen onschadelijk maakt. Zonder dat u daar zelf iets aan hoeft te doen.

Het moet gemakkelijk te installeren zijn. Het installeren moet ook snel gaan.

Uiteraard moet de juiste virusscanner ook betaalbaar zijn.

Het is niet eenvoudig om proefondervindelijk te bepalen welke virusscanner de beste is. U zou dan een proefopstelling moeten maken met een aantal computers waarop u diverse virusscanners gaat installeren. Waarna u diverse virussen los laat op deze virusscanners. Daar hebben de meeste mensen echt geen tijd voor.

Gelukkig zijn er mensen die dat wel doen en vervolgens de resultaten beschikbaar stellen. Zoals bijvoorbeeld AV-Comparatives. Deze onafhankelijke organisatie test regelmatig de beste virusscanner om zo te bepalen welke de allerbeste is.

Als u naar de website van AV-Comparatives.org gaat kan u lezen hoe ze de testen uitvoeren en eventueel ook gebruik maken van het forum.

Shifting Views heeft, aan de hand van diverse testen, zelf gekozen voor ESET Endpoint Security.

Gerelateerde pagina's

  1. Wat is een computervirus?
  2. Hoe voorkom ik dat er een virus in mijn computer komt?
ESET NOD32 Software.
©2001 - 2017 Shifting Views |  voorwaardencontact