Automatisering die u begrijpt

Hoe kan ik beter zoeken met Google?

Zoeken met Google.

Google is de meest gebruikte zoekmachine. In de loop van de jaren zijn de zoek mogelijkheden aanzienlijk toegenomen. Naast de mogelijkheid om woorden te vinden kan je ook zoeken op zinnen, synoniemen, enzovoorts. Op deze pagina staat een opsomming van diverse Google opties.

Zoeken van woorden.

Door losse woorden in te tikken kan je pagina's vinden waar deze woorden op voorkomen. Door bijvoorbeeld vakantie europa op te geven krijg je pagina's waar zowel vakantie als europa in voorkomt. De gevonden woorden kunnen overal op de pagina staan. Door woorden toe te voegen kan je het zoekresultaat steeds meer beperken.

Zoeken van zinnen.

Door meerdere woorden tussen "" te plaatsen zoek je naar pagina's waarop deze woorden in een zin voorkomen. Door bijvoorbeeld "vakantie europa" op te geven krijg je pagina's waar vakantie en europa in een zin voorkomt.

Zoeken van synoniemen.

Door een tilde (~) teken voor een woord te plaatsen zoek je niet alleen naar dat woord maar ook naar alle synoniemen op dat woord. Met ~vakantie europa zoek je ook op synoniemen van vakantie.

Onderdrukken van woorden

Door een min (-) teken voor een woord te plaatsen verwijder je alle zoekresultaten waar dat woord in voorkomt. vakantie europa -nederland zal resulteren in alle pagina's waarop wel vakantie en europa voorkomt maar niet nederland.

Forceren van woorden.

Sommige woorden komen zo vaak voor, op bijna iedere pagina, dat Google het zoeken op deze woorden onderdrukt. Ze worden ondanks dat je ze opgeeft niet meegenomen in de zoekactie. Door een plus (+) teken voor een woord te plaatsen geef je aan dat Google dat woord niet mag verwijderen tijdens het zoeken.

Zoeken in de titel.

Met intitle: beperk je het zoeken van woorden tot de titel. Met intitle:junkmail kan je zoeken naar pagina's waarbij junkmail voorkomt in de titel. Google zoekt dan niet in de tekst.

Zoeken in de tekst.

Met intext: beperk je het zoeken van woorden tot de tekst van de pagina. Met intext:"delen van elektronische agenda" zoeken je naar pagina's waarbij delen van elektronische agenda voorkomt in de tekst. Google zoekt dan niet in de titel.

Zoeken van woorden binnen een website.

Met site: kan je per website zoeken naar specifieke woorden. Met beheer site:shiftingviews.nl zoek je naar alle pagina's op de shiftingviews.nl website waar het woord beheer voorkomt.

Zoeken van links.

Met link: krijg je een overzicht van alle pagina's die Google kent en die een link hebben naar de opgegeven pagina. Met link:www.shiftingviews.nl krijg je dat overzicht voor www.shiftingviews.nl

Rekenen met Google.

Door een berekening op te geven in plaats van woorden kan je Google ook gebruiken als rekenmachine. Dat kunnen eenvoudige maar ook complexe berekening zijn. Voorbeelden zijn 10+3*(7+2) en 2*pi*4.5

Veel zoekplezier!

©2001 - 2020 Shifting Views |  voorwaardencontact